Dalgaların sesi, kamp ateşinin çıtırtısı ve yıldızların altında uyuma keyfini yaşayabileceğin bir karavan tatili yapmak istiyorsan bildiğin tatil tiplerini unut! Öyle farklı yemek çeşidinin bir arada olduğu açık büfe seçeneği, büyük dev havuzlar ve lüks bir ortam yok. Ancak doğayla baş başa kalabileceğin, dilediğin yerde özgürce konaklayabileceğin bir tatil yapmak istiyorsan karavan tatili tam sana göre.

1-GökovaTürkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Gökova körfezi ve çevresinde çok sayıda kamp alanı var ancak en ünlülerinin başında Azmakbaşı Kamp alanı geliyor. Sadece karavan değil, çadır hatta bungalov konaklaması dahi yapabileceğin oldukça geniş ve birçok imkana sahip bir yer.

Yeşille kucaklaşıp tertemiz denize girebileceğin şahane bir yer. Karavanın ya da çadırın yoksa kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsin. Burada karavan için kişi başı konaklama ücreti, 3 Temmuz – 7 Eylül tarihleri arasında 75 TL’den başlıyor. Gökova Orman Kampı, Karya Beach Camping gibi yerler de tercih edilebilir.

2-Olimpos  Türkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Türkiye’nin en ünlü ve eski kamp alanlarından biri olan Olympos Çıralı, yeşille Akdeniz’in buluştuğu şahane bir yer. Hem doğa hem de deniz tatili yapabilmek mümkün. Karavanla konaklayanlar için günlük 150 TL ücret alınıyor. Elektrik, buzdolabı, masa, sandalye, tuvalet, duş gibi hizmetleri mevcut.

Antalya’da çok sayıda kamp alanı var. Bu kamp alanları arasında en temiz olanlarından biri, Demre’deki Andriake Camping. Burada yeşillikler içinde konaklayabilirsin. Kekova’da tekne turu yapmak, yüzmek ve yürüyüş yapmak için ideal bir yer. Günlük fiyatlar kişi başı 60 TL’den başlıyor.

3-MarmarisTürkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Kamp alanı çeşitliliğiyle ünlü bir başka sahil yöremiz de Marmaris. Marmaris ve çevresinde uzun yıllardır hizmet veren çok sayıda kamp alanı var. En ünlüsü Çubucak Orman Kampı. Karavan yeri ücreti 83 TL. Burada sincaplar, kuş cıvıltıları eşliğinde şahane bir karavan tatili yapabilirsin. Market, duş, elektrik tüm seçenekler var. Marmaris’te ayrıca İnbükü, Günnücek, Boncuk Kamping, Altınkum gibi yerler de tercih edilebilir.

4-Foça (İzmir)Türkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Ege’nin en şirin eski yazlık bölgelerinden Foça’da ücretli ücretsiz birçok kamp alanı var. En büyük alanlardan biri Kosova Kamping. Büyük bir plajı var ve dilersen elektrik çekilebiliyor. Tuvalet, duş şezlong gibi hizmetleri mevcut. Foça’da ayrıca Sazlıca Kamp alanı, Acar Kamping ya da İngiliz Burnu tercih edilebilir.

5-Kabak Koyu (Fethiye)Türkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Akdeniz’in en güzel manzaralarından birini seyredebileceğin tek bir yer seçme hakkın olsa herhalde Kabak Koyu zirveye oynar. Bakir kalabilmiş yemyeşil örtüyle kaplı bu koyda güzel yürüyüşler de yapabilirsin. Yoga kamplarının da en popüler adresi Kabak Koyu’na Faralya Köyü’nden ulaşılabilir. İster manzarayı seyredebileceğin bir yerde istersen de deniz kenarı bir noktada kamp yapmak mümkün.

6-Salda GölüTürkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Son yılların en popüler adreslerinden Salda Gölü, Maldivler’i aratmayacak beyaz kumuyla cezbedici bir kamp alanı. Gölü çevreleyen bembeyaz kumlar, uçuş bucaksız göl manzarası, burayı diğer kamp alanlarından ayırıyor.

Geceleri serin olacağı için ağaçlıklı bir alanı tercih etmek daha doğru olabilir. Gölün etrafındaki su yılanlarına dikkat. Buraya en yakın yerleşim alanı Yeşilova. Temel ihtiyaçlar için buraya gidilebilir. Mars’ın yüzey özelliklerini taşıyan Salda Gölü’nde unutulmaz bir karavan tatili yapabilirsin. Belediye Kamp alanı ya da Doğanbaba Plajı en ünlü yerlerinden.

7-GökçeadaTürkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Su altı dalışı, kitesurf ya da windsurf yapmak istersen Gökçeada şahane bir tercih. Kefalos en popüler kamp alanlarından. Yine de zevkine uygun olan farklı yerleri tercih edebilirsin. Adanın buram buram kekik kokan yollarında özgürce yol alıp, tarih ve doğanın iç içe geçtiği güzellikteki köylerini keşfedebilirsin.

Bir zamanlar Türkiye’nin en büyük köyü olan Dereköy, Zeytinliköyü gibi köylerde Rum mimarisinin taş yapıları eşliğinde güzel lezzetler de tadabilirsin. Sörf yapmayacaksan Yıldızköy kamp alanını da tercih edebilirsin.

8-Borçka-Karagöl (Artvin)Türkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Manzarası, oksijeni ve barındırdığı bitki örtüsüyle dünyanın en özel köşelerinden biri olan Borçka’da doğayla tam olarak uyumlu güzel bir kamp tatili yapmak mümkün. Tuvalet, restoran, duş vs. kamp alanında ihtiyacın olan her şeyi bulabilirsin. Bu tabiat parkında yapacağın uzun yürüyüşlerde unutamayacağın manzaralara eşlik edebilirsin.

9-KapadokyaTürkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Karavanla rotanı biraz daha kültürel bir yöreye sürmek istersen dünyanın ender köşelerinden biri olan Kapadokya’ya doğru yol alabilirsin. Bu bölgedeki en ünlü kamp alanı Kaya Kamping. Havuzu bile bulunan Kaya Camping’de sabahları güne balon turlarının eşsiz manzarasını izleyerek uyanabilirsin.

10-YedigöllerTürkiye'nin en güzel 10 karavan kampı

Sonbaharın en güzel fotoğraflarını çekebileceğin adreslerin başında Bolu Yedigöller geliyor. Çünkü burada doğanın bin bir rengini görmek mümkün. Yedigöller Milli Parkı içinde kamp alanı bulunuyor. Ama bölgede karavanını alıp gezebileceğin çok güzel doğa harikası yerler de var. Abant, Gölcük, Akkaya gibi yerleri de gezip çevresinde konaklayabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir